Waarom zou u als particulier een auto gaan leasen?

Veel mensen vragen zich af waarom zij als particulier een auto zouden moeten leasen. De meeste mensen denken dat een auto leasen soortgelijk is aan een huis huren of iets dergelijks. Gedachten over extra maandlasten of extra kosten zijn in veel gevallen misplaatst. Wanneer u namelijk een auto gaat leasen, betaalt u in bepaalde gevallen juist minder, dan wanneer u een auto in één keer koopt en de auto volledig zelf moet onderhouden.

Dit heeft onder andere te maken met afschrijving, het aantal kilometers wat u maakt, inruilwaarde, et cetera. Wanneer u een auto gaat leasen hoeft u zich geen zorgen te maken over hoeveel de auto aan het einde van de looptijd nog opbrengt. Vaak komt, met aftrek van de opbrengst voor de auto, komt het maandbedrag voor mensen die een auto kopen hoger uit, dan wanneer ze als particulier een auto zouden leasen.

2 Reacties op Waarom zou u als particulier een auto gaan leasen?

  • Evelien schrijft:

    Ik lease sinds begin dit jaar als particulier een auto. Ik moet zeggen: het bevalt mij echt perfect. Voorheen had ik zelf een eigen auto. Nu ik een auto lease ben ik per maand een stuk minder geld kwijt (+- 100 euro/maand). Daarnaast vind ik het een erg prettig idee dat alles geregeld is (wegenbelasting, verzekering enz). Kortom het bevalt mij prima om als particulier een auto te leasen.

  • John Ruiters schrijft:

    Is het eigenlijk ook mogelijk om een wat oudere oude te leasen als particulier (met het oog op de hoogte van de maandelijkse kosten)? Zijn er leasemaatschappijen die dat doen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>