Waar moet u op letten als u als particulier een auto gaat leasen?

Wanneer u daadwerkelijk als particulier een auto gaat leasen, dan moet u op veel verschillende zaken letten om er zeker van te zijn dat u niet voor verrassingen komt te staan. Het belangrijkste waar u op moet letten is de looptijd van het contract voor de leaseauto. Hoe lang bent u van plan met deze auto te willen rijden? Dit is per persoon afhankelijk, maar beïnvloedt wel de prijs.

Daarnaast is het ook belangrijk om er zeker van te zijn hoeveel kilometers u per jaar maakt. Wanneer u namelijk te weinig kilometers opgeeft, dan zult u ongetwijfeld over dat aantal heen gaan. Dit zal uiteindelijk resulteren in extra kosten, omdat u dan per extra kilometer een bedrag zult moeten betalen. Dit ligt al gauw rond de 10 eurocent per kilometer. Zoals u zult begrijpen, kan dit in een hoog bedrag resulteren wanneer u meer dan het maximaal opgegeven aantal kilometers rijdt.

Als laatste zult u vanzelfsprekend meer betalen voor duurdere merken en daarom praktisch niet altijd voordelig uit zijn. Dit is tevens te bekijken en vergelijken op zowel foxlease.nl als op toplease.nl.

2 Reacties op Waar moet u op letten als u als particulier een auto gaat leasen?

  • Rene Tempers schrijft:

    Met name de looptijd van het leasecontract is van belang. Als je een particulier leasecontract voor 5 jaar hebt afgesloten, zul je dus de komende 5 jaar in die auto moeten rijden.. Vaak is het mogelijk om een kortere looptijd te nemen, bijvoorbeeld 2 jaar. Nadeel is alleen dat je dan een hoger maandelijks bedrag moet betalen. Ik overweeg zelf ook om als particulier een auto te gaan leasen, maar dan wel voor maximaal 3 jaar (ik wil niet 5 jaar in dezelfde auto rijden).

  • Fred W. schrijft:

    De looptijd van het leasecontract is inderdaad erg belangrijk. De prijzen waar de leasemaatschappijen mee adverteren zijn dan vaak ook prijzen op basis van een lange looptijd (bijvoorbeeld 5 jaar). Indien je als particulier een auto wil leasen voor een kortere periode betaal je vrijwel altijd meer per maand.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>