Een auto leasen als particulier

Indien u een auto gaat leasen als particulier kunt u tegen een vast bedrag en een vast overeengekomen aantal kilometers per maand gebruik maken van een door u gekozen auto. Het leasen van een auto wordt onder particulieren steeds populairder. Een belangrijk voordeel aan het leasen van een auto is dat u niet zelf een auto hoeft te kopen. In plaats daarvan betaalt u maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Wel moet u opletten, dat wanneer u over het overeengekomen maximum aantal kilometers heen gaat, dat u dan extra per kilometer moet betalen. Dit zal, afhankelijk van het aantal kilometers wat u vastgesteld heeft per maand, rond de 5 à 6 eurocent per kilometer liggen.

Voor de gekozen auto tekent u een contract met de leasemaatschappij. U kunt dit persoonlijk, maar ook online regelen. Tegenwoordig is het steeds veiliger en tijd/kosten besparend om dit online te doen. Het is dan wel van belang dat u goed weet wat u kunt verwachten wanneer u een auto gaat leasen. Weet u dit niet, dan is het beter om persoonlijk met iemand hierover informatie uit te wisselen om zo zeker te zijn van uw keuze. Hierdoor komt u tevens niet voor verrassingen te staan!

Maar voor wie is het leasen van een auto nou eigenlijk interessant?

Leasen is, in feite, interessant voor iedereen. Zo kan het leasen van een auto als particulier bijvoorbeeld interessant zijn voor berijders die geen fiscale bijtelling wensen of berijders die niet langer een leaseauto hebben van de zaak, maar wel graag van de voordelen van een leaseauto gebruik willen maken.

7 Reacties op Een auto leasen als particulier

 • Hanneke Janssen schrijft:

  Dank u voor de informatie. Ik en mijn partner zijn op zoek naar een nieuwe auto, maar nu overwegen we om een auto te leasen als particulier. De kosten van het leasen van een auto als particulier vallen erg mee. Het grootste voordeel aan het leasen van een auto vind ik dat je geen grote investering hoeft te doen. En natuurlijk geldt dat een auto een slechte investering is, de waarde van een auto neemt snel af.

 • Floris Ruiters schrijft:

  Ik lease nu sinds een paar maanden een auto als particulier bij toplease.nl (een Peugeot 107). Bevalt prima. Ik ben blij met de lage maandelijkse kosten. Ik vind het persoonlijk erg fijn om een ‘alles in 1′ prijs (incl. wegenbelasting enz) te hebben, zodat ik weet waar ik aan toe ben.

 • Leon G. schrijft:

  > Floris:

  Ik zit er over na te denken om ook een auto te gaan leasen bij toplease.nl. Is toplease het goedkoopste? Tevens, hoeveel kilometers mag je maximaal rijden per jaar bij toplease?

  Alvast bedankt.

 • Ron B. schrijft:

  Ik lease sinds 4 maanden een auto als particulier. Ik ben er hartstikke blij mee. Ik heb geen kopzorgen meer over alle kosten (autoverzekering, onderhoud enz), ik heb nu gewoon een alles-in-1 bedrag. Voordat ik mijn huidige auto ben gaan leasen had ik een eigen soortgelijke auto. Ik was toen per maand meer geld kwijt. Kortom, het als particulier leasen van een auto is een echte aanrader.

 • Rick schrijft:

  Ik lease als particulier een Peugeot 107 via Toplease, dit is 1 van de goedkoopste auto’s die je bij hun kan leasen. Heerlijke auto, lekker zuinig vooral. De maandelijkse kosten zijn erg laag.. voor dat geld kan ik niet zelf een auto kopen en onderhouden.

 • Patrick Rotterdam schrijft:

  @ Rick:

  Bedankt voor de tip. Ik overweeg ook zelf een Peugeot 107 te huren of een Citroen C1. Zijn mooie wagentjes en lekker zuinig. Ik ga er over na denken om deze te huren bij Toplease.nl.

 • Rutger schrijft:

  Zo’n Peugeot 107, hoe is die in de praktijk in het verbruik? Ik wil ook een 107 leasen, vooral omdat ik van iedereen hoor dat deze erg zuinig is. Dank alvast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>